Grote brand bij houtverwerkingsbedrijf Venray

Bij een houtverwerkingsbedrijf in Venray is woensdagavond een grote, uitslaande brand uitgebroken. Het is de tweede keer in een maand tijd dat er bij Martens Eko brand is ontstaan.
De hulpdiensten werden rond 19:45 uur gealarmeerd om naar de Macroweg te gaan.

Meerdere voertuigen

De brandweer is met meerdere voertuigen en korpsen op de melding afgegaan. Ook is er een ambulance opgeroepen. In eerste instantie werd een middelbrand gemeld, maar het is later opgeschaald naar zeer grote brand. De brand veroorzaakte een flinke rookontwikkeling die in de wijde omgeving te zien was.

Geen gewonden

De brandweer laat weten dat er niemand in het pand was toen de brand uitbrak. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

Lang bezig

Het advies aan omwonenden is om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. De brandweer verwacht dat het nog lang duurt voordat de brand volledig geblust is.

Stofexplosie

Het is nog geen maand geleden dat er in het bedrijf ook een brand woedde. In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 juli veroorzaakte een brand een stofexplosie. Die knal ontzette het plafond en blies de achterzijde van een loods eruit. Er raakte toen ook niemand gewond.