Brandweer blust smeulende autobrand met hulp van berger

Brandweerlieden proberen de brand te blussen. © Edward-Media
De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een brandende auto geblust op een parkeerplaats langs de A73. Met behulp van een berger kon het smeulende vuur bij de derde bluspoging definitief gedoofd worden.
De hulpdiensten werden rond 1:15 uur gealarmeerd voor de autobrand op de parkeerplaats langs de snelweg in noordelijke richting ter hoogte van Oirlo.

Brandgeur

De inzittenden hadden een brandlucht geroken en hun auto veilig op de parkeerplaats stilgezet. Het was hen gelukt het voertuig ver genoeg van het tankstation te parkeren en uit te stappen. Ze wisten volgens een correspondent ter plaatse zelfs nog wat persoonlijke bezittingen uit het voertuig te halen.

Bergingsbedrijf

Ondanks meerdere bluspogingen van de brandweer bleef het vuur hardnekkig onder de motorkap smeulen. Pas toen het opgetrommelde bergingsbedrijf arriveerde en de auto met de voorwielen van de grond tilde, kregen de brandweerlieden het vuur gedoofd.
Vanwege de brand was een deel van de parkeerplaats korte tijd afgesloten. De auto raakte door de brand en het blussen zwaar beschadigd en is door het bergingsbedrijf afgesleept. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.