Twee agenten onwel na vondst chemische stof Geleen

De hulpdiensten hebben een ontsmettingsunit ingericht voor de personen die in contact zijn geweest met de gevaarlijke stoffen. © Track '88
Twee agenten zijn onwel geraakt na de vondst van de chemische stof kwik in een woning aan De Kluis in Geleen. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun exacte toestand is niets bekend.
De hulpdiensten zetten vrijdagavond een ontsmettingsunit op om ook andere hulpverleners die in aanraking waren gekomen met de chemicaliën te ontsmetten. Kwik kan worden gebruikt voor het maken van synthetische drugs.

Opgeschaald naar GRIP-1

De politie en brandweer hebben groot alarm geslagen en opgeschaald naar GRIP-1. Dat betekent dat er overleg tussen meerdere hulpdiensten nodig is.

Geen gevaar voor omwonenden

Volgens een woordvoerder van de brandweer is er geen gevaar voor omwonenden. Het gevaar is alleen in het pand. De brandweer en experts van het LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) onderzoeken hoe 'de flinke hoeveelheid kwik' op een veilige manier uit het pand kan worden gehaald. De Kluis in Geleen is afgezet.
Een bewoner van het pand werd eerder op de dag aangehouden.