Minderjarigen opgepakt voor reeks overvallen op snackbars

Politie doet onderzoek bij friture De Oude Linde in Kerkrade. © Track '88
De politie heeft vijf minderjarigen opgepakt voor een reeks gewapende overvallen op snackbars in Kerkrade.
Er wordt nog onderzocht of er een verband bestaat tussen de drie overvallen.

Vuurwapen

Op woensdag 15 juni werd de eigenaar van een snackbar aan de Ursulastraat in Kerkrade bedreigd met een vuurwapen. De twee daders vluchtten op een scooter weg. Eén verdachte is opgepakt. Hij zit nog vast.

Geld buitgemaakt

Drie weken later was op maandag 4 juli een frituur aan de Lindenlaan in Kerkrade het doelwit van een overval. Twee personen bedreigden medewerkers met een mes en maakten zich vervolgens met geld op zak uit de voeten.
De politie heeft voor deze overval twee verdachten aangehouden. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Omstanders schieten te hulp

Bij de laatste overval van de reeks, op zondag 17 juli, schoten omstanders te hulp. Ze probeerden de twee daders van een overval op een snackbar aan de Pastoor van der Heijdenlaan in Kerkrade te achtervolgen, maar konden hen niet in de kraag vatten.
Voor deze overval zijn inmiddels twee minderjarige verdachten aangehouden. Eén van hen is weer op vrije voeten, de andere zit nog vast.
Omdat het om minderjarige verdachten gaat, maakt de politie niet meer informatie bekend over hun identiteit zoals leeftijd en woonplaats.