Schakelfout: bejaarde automobilist belandt op kerkhof

De auto moest uit de begraafplaats worden getakeld © Track '88
Een bejaarde automobilist in Kerkrade is door een schakelfout op het kerkhof beland.
De man wilde donderdagmiddag even voor 14:00 uur wegrijden van een parkeerplaats aan de Maessenstraat in de wijk Chevremont, maar had niet in de gaten dat zijn auto in de achteruit stond.

Afgrond

De auto knalde hard door een muurtje. De achterkant belandde ruim een meter lager op de lagergelegen begraafplaats, waarbij een grafzerk ternauwernood werd gemist. De voorwielen bleven steken op het muurtje.

Iets niet goed

Volgens een correspondent dachten buurtbewoners in eerste instantie aan een onwelwording, maar de automobilist bleek helder. Een vrouw zag het gebeuren. "Ik zat op de bank en ik hoorde me ineens een klap. Ik zei tegen mijn vriend: er is iets niet goed buiten. Er is een ongeluk gebeurd."

Gauw rennen

Samen met haar vriend kwam ze meteen in actie. "Ik gauw rennen, want misschien had die man een beroerte gehad." Het bleek al snel goed met hem te gaan. "Ik zei al tegen hem: dan kunt u beter hier zitten dan daar liggen", grapte ze, verwijzend naar het kerkhof. "Daar kon hij wel om lachen."

Tussen hemel en aarde

Wel had de man hulp nodig van de brandweer, omdat hij zelf niet uit de auto kon ontsnappen. Na twintig minuten -letterlijk- te zweven tussen hemel en aarde, werd de automobilist ontzet. Na controle door ambulancepersoneel bleek de man fysiek niets te mankeren.
Nadat de auto was weggetakeld heeft de brandweer het gat tussen de parkeer- en de begraafplaats met lint afgezet.