Man zwaargewond na aanval met mes in Sittard

Stockfoto. © iStock
Een Sittardenaar is in de nacht van dinsdag op woensdag aangevallen met een mes in Sittard.
Dat meldt de politie woensdagochtend op sociale media.

Bijrijder

Het slachtoffer zou volgens de politie met een mes, wat ook een machete of samoeraizwaard kan zijn, aangevallen in de Dr. A.F. Philipsstraat. Dat gebeurde vlak nadat het slachtoffer zijn auto parkeerde. "Het voertuig van de verdachten stopt kort daarna midden op de weg en de bijrijder stapt uit. Er ontstaat een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de bijrijder. De bijrijder slaat hierop de achterruit van het voertuig van het slachtoffer in. Hierop zag het slachtoffer de kans om de vooruit van de auto van de verdachten te vernielen", schrijft de politie.

Mes

Vervolgens is óók de bestuurder van de auto uitgestapt en valt het slachtoffer aan met een mes. Hoewel de Sittardenaar de aanval weet af te weren, raakt hij volgens de politie wel zwaargewond. De twee verdachten rijden vervolgens in gedoofde lichten weg en laten het slachtoffer achter.

Getuigen

De politie is na het incident op zoek naar getuigen: "Heb jij iets gezien of gehoord? Heb jij camerabeelden waar de auto van de verdachte of van het voorval op staan? Neem dan contact met ons op via: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000."
De verdachten zouden zijn weggereden in een grijze/beige auto met een kunststof stootstrip aan de zijkant. De voorruit is vermoedelijk stuk.