Brandweer moet meerdere natuurbrandjes blussen in Limburg

Zondag omstreeks 21:15 uur kreeg de brandweer een melding van een brand op de Maasveldweg in Velden. © Keistadnieuws
De brandweer in Noord- en Midden-Limburg is zondag meerdere keren uitgerukt voor beginnende natuurbranden.
Er kwamen meldingen uit Helden, Lomm, Panningen en Velden. Vanwege de droogte wordt bij het ontstaan van zulke branden nu meteen groot alarm geslagen.

Helden

De brandweer is zondagmiddag omstreeks 12:00 uur uitgerukt voor een bosbrand in de Heldense bossen, vlakbij een camping. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om drie kinderen die buiten de camping in het bos een fikkie aan het stoken waren. De buitenbrand bleek klein te zijn en was snel onder controle.

Lomm

Om 15:20 uur is bij de meldkamer een melding van een bermbrand in Lomm binnengekomen. Aan de Maas bleek een deel van een grondwal over een afstand van ongeveer 130 meter in brand te zijn gevlogen. De brandweer heeft hierop ingezet en uitbreiding weten te voorkomen.

Panningen

Toen was het raak in Panningen. Aan de Haagveld woedde rond 17:20 uur een bermbrand. De bermbrand bleek zich uit te breiden naar het aangrenzende weiland, maar er was geen sprake van brandoverslag.
Buitenbrand aan de Haagveld in Panningen © Edward-Media

Velden

Ook in de avond rond 21:15 uur rukten de hulpdiensten uit voor een brand op de Maasveldweg. Een stukje berm stond in lichterlaaie. Een naastgelegen akker is door snel handelen nagenoeg gespaard gebleven, meldt een correspondent.
Brandweerlieden blussen bermbrand in Velden. © Keistadnieuws
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!