Grote brand op vakantiepark in Haelen gedoofd

De brand in Haelen © Edward-Media
In Haelen heeft dinsdag een flinke uitslaande brand gewoed bij woonunits op vakantiepark Leudal. De veiligheidsregio riep mensen op zoveel mogelijk uit de rook te blijven.
De brand brak rond 13:00 uur uit aan de Roggelseweg. De brandweer was sindsdien bezig met blussen, maar dat ging moeizaam. De brand zat in het dak. Daarom werd besloten het dak te slopen. Rond 17:00 uur hadden de hulpdiensten de vlammen onder controle. Om 20:30 uur was te brand geheel gedoofd.

Rookwolk

Het vuur verspreidde zich via de daken, maar dat werd door de brandweer gestopt. Een grote rookwolk verspreidde zich al snel boven de gebouwen. Die wolk dreef langzaam in noord-oostelijke richting.
De veiligheidsregio heeft een NL-Alert uitgestuurd om mensen in het nabijgelegen natuurgebied op te roepen zo snel mogelijk te vertrekken. Om 15:15 uur voegde de veiligheidsregio daar aan toe om ramen en deuren gesloten te houden, indien de rookwolk richting je woning waait. Ook was het beste om dan de ventilatie uit te zetten.

Gebouw leeg

Volgens de brandweer was de brand opgeschaald naar een grote brand. Er zou volgens een woordvoerder niemand meer in de gebouwen zijn. De brandweer is bezig met nabluswerkzaamheden.
In een gebouw op de camping is een flinke brand uitgebroken. © Fer Traugott