Papegaai weigert uit boom te komen

Het dier maakt nog geen aanstalten om te vertrekken © Edward Media
Een ontsnapte papegaai bivakkeert zaterdag in Horst in een boom terwijl diens eigenaren met man en macht proberen het dier naar beneden te halen. Zaterdagavond besloot het dier pas huiswaarts te keren.
De exotische vogel ontsnapte zaterdagochtend rond 6:00 uur uit een woning aan de Prinses Beatrixstraat in Horst. Vanaf dat moment zat de vogel in een hoge boom bij een speeltuin tegenover zijn thuis.

Man en macht

De eigenaren van de papegaai probeerden het rebelse dier in eerste instantie met voer te lokken. Tevergeefs: de papegaai verkoos het uitzicht boven de voorgestelde maaltijd. De vogelbezitters riepen vervolgens de hulp in van vrienden die met een andere papegaai kwamen in de hoop dat de soortgenoot het dier kon overtuigen naar beneden te komen. Ook zonder resultaat. Pogingen met ballen richting het dier te gooien verliepen ook zonder succes.

Bijna

Uiteindelijk kwam de brandweer ter plaatste met een hoogwerker en een tankautospuit. Ook die tactiek bracht de eigenaren louter windeieren. Toen brandweerlieden het dier eindelijk hadden bereikt, vloog de vrijbuiter naar een boom verderop. Rond 22:00 uur 's avonds werd het dier gevangen en was het weer in eigen huis.
De prijs voor een dergelijke blauwgele ara ligt tussen de 1.500 en 2.000 euro.