Grote brand in bedrijfspand Geleen geblust

In een bedrijfspand in Geleen is woensdag aan het eind van de middag een grote brand uitgebroken.
Er werd rond 16:45 uur alarm geslagen voor de brand aan de Asterstraat in de wijk Lindenheuvel.

Kunststof matten

Aanvankelijk meldde de brandweer dat het zou gaan om een garagebedrijf. Dat zat echter vroeger in het brandende pand. Momenteel zit er een bedrijf dat kunststof matten maakt, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Zwarte rookwolken

De brandweer rukte met groot materieel uit. Grote, zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving te zien. Er werd al snel opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat hulpdiensten samenwerken om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Nu is duidelijk dat ook omliggende gebouwen, waaronder een basisschool, schade hebben opgelopen.
De tekst loopt onder de video door

NL-Alert

Door de hulpdiensten werd een NL-Alert verstuurd met daarin het advies ramen en deuren te sluiten. Omwonenden werden opgeroepen om uit de rook te blijven. Het alert is inmiddels ingetrokken.

Meetploegen

Meetploegen van de brandweer hebben metingen verricht. Daaruit blijkt dat de rook geen gevaarlijke stoffen bevat. Dat betekent dat de rook niet bedreigend was. Een sloopkraan werd ingezet om beter bij de brandhaarden in het pand te komen.
Het sein brand meester werd rond 20:15 uur gegeven. De brandweer is aan het afschalen. Er wordt nu gestart met de sloopwerkzaamheden. Dat kan de komende uren nog wel stank veroorzaken.
De brand bij een garagebedrijf is vanuit de trein zichtbaar © via WhatsApp