Grote brand Venray na negen uur blussen gedoofd

Flinke rookontwikkeling vrijdagavond bij de brand in Venray © Keistadnieuws
De grote brand bij een afvalverwerker in Venray is geblust. Rond 5:00 uur zaterdagochten keerde de brandweer terug naar de kazerne.
Het blussen duurde ruim 9 uur. De verdere afwikkeling van de brand is overgedragen aan het bedrijf, meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord.
Die brand in een hal van 2500 vierkante meter vol afval brak vrijdagavond rond 19:45 uur uit.

Water

De vlammen grepen snel om zich heen, waarna de brandweer groot alarm afkondigde. Ook kwamen er dikke rookwolken vrij. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden op het bedrijventerrein. Om de brand te bestrijden moest de brandweer met transportwagens ook bluswater van elders aanvoeren.

Gereedschap

Het blussen is de hele nacht doorgegaan. Nadat de brand onder controle was gebracht, is de brandweer begonnen de loods met zwaar gereedschap leeg te halen. De smeulende resten worden dan buiten helemaal gedoofd.

McDonalds

Vanwege de brand en rook werd een McDonalds-resaurant in de buurt vrijdagavond ontruimd. Ook kregen gasten en personeel van een hotel vlakbij te horen dat ramen en deuren dicht moesten blijven.

Geen slachtoffers

Uit metingen van de brandweer is gebleken dat in de rook geen gevaarlijke hoeveelheden ongezonde stoffen aanwezig zijn. Er was dus geen gevaar voor omwonenden en andere mensen in de buurt. Niemand raakte bij de brand gewond.