Ruim 100 hennepplanten in tuin Meerlo: bewoner aangehouden

De kwekerij kwam aan het licht bij een integrale controle van de politie en gemeente Horst aan de Maas. © Edward-Media
In een tuin aan de Monseigneur Jenneskensstraat in Meerlo zijn dinsdag ruim 100 hennepplanten aangetroffen. De eigenaar van de woning is opgepakt.
De vondst werd gedaan tijdens een integrale controle van de gemeente Horst aan de Maas en de politie.

Negen kilo henneptoppen

In de tuin zijn in totaal 117 hennepplanten gevonden. "Ook lagen er 76 stekjes voor het opkweken van de hennepplanten en is er zo'n negen kilo aan henneptoppen aangetroffen", vertelt een politiewoordvoerder.

Gasfraude

Alle goederen zijn in beslag genomen. Op hetzelfde adres blijkt sprake te zijn van gasfraude. "We bekijken de mogelijkheden om het perceel te sluiten op basis van het Damoclesbeleid", laat een woordvoerder van de gemeente Horst aan de Maas weten. Het Damoclesbeleid is gebaseerd op de Opiumwet en geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen of panden waarin drugs aanwezig zijn, te sluiten.

Gestolen fietsen

Ook werd er een controle gehouden in alle opslagboxen aan de Kranestraat in Horst. Daar zijn twee gestolen fietsen aangetroffen. Deze zijn door de politie in beslag genomen.

Interventieteam

De controles vonden plaats onder de regie van het ACT! Interventieteam, een samenwerking tussen de acht Noord-Limburgse gemeenten en onder meer de politie, Belastingdienst en Douane. Het team voert regelmatig controles uit bij panden en locaties waarvan een sterk vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden.