Dode gevonden in ingestorte tunnel Heerlen

De tunnel is door iemand zelf gegraven. © Orange Media
Onder de ingestorte tunnel in Heerlen is een overleden persoon gevonden. De hulpdiensten kregen vrijdagochtend een melding over de ingestorte tunnel.
"De hulpdiensten hebben na lang graven onder het zand een persoon gevonden", meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Volgens de brandweer lag de persoon zeker twee meter onder het zand. Nog uren is vervolgens gezocht naar eventueel andere slachtoffers, maar er is niemand meer onder het zand aangetroffen. Halverwege de middag staakte de brandweer de zoekwerkzaamheden, ook omdat het einde van de tunnel was bereikt. De politie gaat na onderzoek uit van een noodlottig ongeval.

Spullen gevonden

Het gaat om een handmatig gegraven tunnel in een bosperceel aan de Palemigerboord. Op de plek van de instorting werden spullen gevonden. Dat was voor de hulpdiensten aanleiding om de tunnel weer open te graven.
De tunnel zou recent gegraven zijn. Wanneer de tunnel is ingestort, is niet duidelijk. De politie doet uitgebreid onderzoek. Een omwonende vertelt dat hij de tunnel heeft gezien. "Het leek wel alsof hij er wilde wonen." Al ongeveer een maand werd er gegraven, vertelt de omwonende. "Ook lag er een fiets, kleding en een broodtrommel."
"Er lag een hoopje met zand, en dat werd steeds groter", vertelt de omwonende. "Je zag geen tunnel." Vrijdagochtend zag de omwonende de hoop met zand die een stuk groter was geworden. "De tunnel was ingestort."