Busje schiet van A73 en komt op spoor terecht

Het busje kwam op het spoor in Swalmen tot stilstand. © Fer Traugott
Een personenbus is vrijdagochtend op de A73 van de weg geraakt en uiteindelijk op het spoor terechtgekomen. De bestuurder zat bekneld in het voertuig. Hij is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeval gebeurde rond 7:00 uur op de A73 in zuidelijke richting.

Van de weg

Het busje raakte door nog onbekende oorzaak van de snelweg. Het voertuig schoot volgens een correspondent ter plaatse op een plek waar geen vangrail is door en kwam via een greppel bij de Asselstestraat in Swalmen op het spoor tot stilstand. Doordat de spoorwegbeheerder volgens de correspondent op tijd ingeseind werd over het ongeval, kon een naderende trein op tijd en op afstand stoppen.

Traumahelikopter

Een traumahelikopter werd ingezet. Volgens de correspondent zat alleen de bestuurder in het busje. Het is niet bekend hoe het met het slachtoffer gaat. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht, zegt de correspondent.

Geen treinen

Tussen Swalmen en Roermond reden door het ongeval uren geen treinen. Maar rond 10:00 uur rijden de treinen weer volgens het spoorboekje. Vanwege het ongeval was op de A73 bij Swalmen een tijd de rechterrijstrook afgesloten. Daardoor ontstond er een file.