Hond omgekomen bij grote brand in Tegelen

Een grote schuurbrand in Tegelen is donderdagochtend in alle vroegte overgeslagen naar het dak van een woning. Acht bewoners en meerdere honden zijn uit twee huizen gehaald. Eén hond heeft de brand niet overleefd.
De brand brak even rond 4:45 uur uit in een schuur aan de Grotestraat.

Overgeslagen

De brandweer rukte meteen met meerdere voertuigen uit. Aangezien de schuur vlak achter een twee-onder-een-kapwoning staat, schaalde de brandweer al snel op. Het vuur sloeg uiteindelijk ook over naar de bijbehorende woning.

Hoogwerker

Een tweede hoogwerker werd ingezet om de vuurhaard in het dak van het huis te kunnen blussen. Aangezien de brandweer in het begin problemen had met de aanvoer van bluswater, werden er twee waterwagens gestuurd. Het sein brand meester is tegen 7:00 uur gegeven. De brandweer is wel nog even bezig met nablussen.

Geen gewonden

In totaal zijn acht mensen en meerdere honden geëvacueerd uit twee huizen. Niemand raakte gewond, laat de brandweer weten. Wel is één van de honden bij de brand omgekomen. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar hun woningen. Voor hen wordt opvang geregeld.
De Grotestraat is afgesloten. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.