Harde wind veroorzaakte urenlang overlast in Limburg

Boom waait op tuinhuis in Nederweert. © Johan Bloemers
Het stormachtige weer dat zondag over Limburg trok, veroorzaakte veel overlast.
Aan het begin van de middag druppelden de eerste meldingen van stormschade binnen.Ook zondagavond bleef het onstuimig. Er kwamen meldingen van schade uit onder meer Elsloo, Schin op Geul, Jabeek, Urmond en Maastricht.

Code geel

Aanvankelijk waarschuwde het KNMI met een code geel melding voor zwaar weer tot middernacht. Rond 22:30 werd die melding ingetrokken.

Blikschade

Er waren ook meer meldingen van auto-ongelukken dan normaal, mogelijk te verklaren door het gure weer. In de meeste gevallen bleef het bij blikschade.

Auto botst op omgevallen boom

In Echt ging het rond 19:30 mis op de Doorderweg. Daar viel een boom om op het moment dat een auto passeerde. De bestuurder kwam met de schrik vrij, de auto raakte beschadigd.
Auto botst in Echt op omgevallen boom © Fer Traugott

Velden & Tegelen

In Tegelen moest de brandweer in actie komen om te voorkomen dat een schoorsteen om zou vallen. Het metalen gevaarte zat vast met spankabels die waren geknapt door de rukwinden. Met metalen hoekprofielen improviseerde de brandweer een tijdelijke versteviging. Een omgewaaide boom in Velden belandde met de kruin bovenop een bungalow. Onbekend is nog hoe groot de schade is.
Deze omgewaaide boom belandde tegen een bungalow in Velden © Keistadnieuws

Maastricht

In Maastricht waaide op de Beeldsnijdersdreef een boom op de weg. De brandweer legde deze voorlopig even aan de kant om hem later helemaal op te ruimen. In de wijk Heeg viel een boom op een gasstation.

Boom op weg

In Stein en Nederweert blokkeerde een omgewaaide boom de weg De brandweer heeft ze opgeruimd. Ook in Spaubeek en Simpelveld werd de brandweer ingeschakeld voor stormschade.
Omgewaaide boom blokkeert weg in Stein © Track '88

Gevel

Zondagmorgen vroeg al blies de harde wind een deel van een gevel in Kerkrade omlaag. Het KNMI heeft voor Limburg code geel afgegeven als weerwaarschuwing. Er worden windstoten tot 90 kilometer per uur verwacht.

Erger dan Corrie

De naamloze wind die zondag in Limburg waait heeft daarmee al meer schade veroorzaakt dan de 'echte' storm Corrie die maandag over onze provincie trok. Ondanks waarschuwingen vooraf liet die amper sporen na. De brandweer hoefde toen in ieder geval niet in actie te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!