Schipper onderkoeld na inspectie van lek in schip

Afbeelding ter illustratie © Fer Traugott
Een schipper van een boot op het Julianakanaal in Echt is donderdagmorgen onderkoeld geraakt nadat hij een lek in het schip wilde inspecteren. Hij sprong in het water nadat de romp was gescheurd door een onbekend object onder water.
De kleine boot sloeg even na 7:30 uur alarm.

Zinkend

Hulpdiensten werden gewaarschuwd dat het werkschip water maakte en zinkend zou zijn, al kan een woordvoerder van de Veiligheidsregio nog niet bevestigen of dit daadwerkelijk aan de hand was.

Onderkoeld

Volgens een correspondent was de romp van de boot gescheurd door een onbekend object onder water, en maakte het schip water. Een van de mensen aan boord sprong in het water om de schade te inspecteren, maar kon weinig doen om de averij te herstellen. Het bemanningslid raakte hierbij onderkoeld en wordt in een ambulance hiervoor behandeld.

Pomp

Het lukte uiteindelijk met hulp van de brandweer om het scheepje aan de kant te krijgen. Het vaartuig is uitgerust met een grijper op de voorplecht, waarmee het aan de wal hangt. De brandweer heeft een zeil voor het gat gehangen, dat voorkomt dat de boot nog meer water maakt. Het water in de romp wordt eruit gepompt, zodat het schip veilig kan worden afgesleept en gerepareerd.