Maastrichtenaar zonder rijbewijs moet scooter inleveren

© L1
Een hardleerse Maastrichtenaar heeft zijn scooter kunnen inleveren, nadat agenten drie keer op één dag hadden gezien dat de man zonder rijbewijs met de scooter op pad was.
De man liep een paar weken geleden al bij een controle tegen de lamp toen hij zonder rijbewijs rondtufte. Hij kreeg een bekeuring, met de opmerking dat hij toch echt zijn rijbewijs moest halen.
Tweede kans
Zaterdag werd de man opnieuw aan de kant gezet, nog steeds zonder rijbewijs. Dat leverde hem een nieuwe bekeuring op, en nogmaals kreeg hij te horen dat dit niet de bedoeling was. Maar daarmee was de kous niet af: op camerabeelden was te zien dat dezelfde Maastrichtenaar tien minuutjes later weer op zijn brommer rondreed.

Camera's
Op dat moment was er even geen patrouille beschikbaar, maar toen de camera-agent de man even later nog steeds door de stad zag rijden, werd er toch even een politiewagen op af gestuurd.
Omdat de Maastrichtenaar blijkbaar liever voelt dan hoort, werd zijn scooter in beslag genomen. Ook moet hij binnenkort voorkomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: redactie@1limburg.nl!