Klopjacht op voortvluchtige bestuurder stopgezet

De vluchtauto wordt door de politie geïnspecteerd in de parkeerkelder. © Fer Traugott
De politie is gestopt met de intensieve zoektocht naar de voortvluchtige automobilist, die vrijdag urenlang werd achtervolgd over diverse snelwegen.
De man parkeerde aan het begin van de avond zijn auto in de parkeergarage van het Retailpark in Roermond. Hij ging er vervolgens te voet vandoor. De politie hield een ware klopjacht in de omgeving, waarbij onder meer vanuit een helikopter werd gezocht.

Onvindbaar

Maar de vluchter bleek onvindbaar en rond 20:00 uur werd besloten de actie te beëindigen. De auto, een BMW stationcar met Belgische kentekenplaten, is meegenomen voor verder onderzoek.

Lees ook: Massale klopjacht door Limburg op vluchtende automobilist

Dordrecht

De politie wilde de automobilist vrijdagmiddag in de buurt van Dordrecht aan de kant zetten, maar de man ging er plankgas vandoor. Het bleek dat hij met valse nummerborden rondreed.

Hoge snelheden

De achtervolging ging met zeer hoge snelheden richting Nijmegen en vervolgens via Noord-Limburg en een stuk van Duitsland richting Roermond. Hoewel de vluchter door zo'n vijftien politiewagens en een helikopter werd gevolgd, lukte het hem om uit handen van de politie te blijven.