Brievenbuspyromaan sticht brand in 8 huizen in één wijk

De brandweer bij een van de getroffen huizen in de Maastrichtse wijk Heugem © Track '88
In maar liefst acht huizen in en rond één straat in de Maastrichtse wijk Heugem is geprobeerd brand te stichten.
Bij de huizen aan de Salviabeemd, Balsemienbeemd, Bouwert, Oosterweertlaan en de Termileslaan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag iets brandbaars in de brievenbus gegooid.

Eén dader

In één huis leidde dit daadwerkelijk tot brand. Bij de zes andere huizen bleef de schade beperkt tot de voordeur. Alle huizen staan bij elkaar in de buurt, op hooguit een paar honderd meter afstand. En alle branden ontstonden tussen 01:00uur en 04:30 uur. De politie gaat er van uit dat er maar één dader of één groepje daders is.

Burgernet

De brandweer werd rond 1:30 uur opgeroepen voor een huis aan de Salviabeemd, waar brandende folders die door de brievenbus waren gegooid een brand hadden veroorzaakt. Ook even verderop aan de Balsemienbeemd moest de brandweer in actie komen. Toen bleek dat was geprobeerd om verschillende branden te stichten, werd meteen een burgernetbericht rondgestuurd waarin werd gevraagd uit te kijken naar de dader of daders. De gouden tip leverde dat niet op.

Onderzoek

De brandstichtingen leidden tot veel onrust in de buurt. De politie is zaterdagmorgen meteen begonnen met het onderzoek. Gekeken wordt of er in de wijk bewakingscamera's hangen die hebben vastgelegd wat zich in de loop van de nacht in Heugem heeft afgespeeld.