Leiding in Venlo gesprongen, kunstmest stroomt haven in

© Track88
Door een gesprongen leiding stroomt er in Venlo vloeibare kunstmest de haven in. De lekkage is ontstaan bij het bedrijf BELA Group.
De leiding sprong dinsdagochtend even na 8:00 uur. De grote hoeveelheid stikstofoplossing (kunstmest) is uitgestroomd in een lekbak, maar omdat deze vol is stroomt de vloeistof nu het water van de haven in. Het haventje komt direct uit op de Maas.

Milieuschade
Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving. Mogelijk ontstaat er wel milieuschade omdat de stof in het water terechtkomt, zegt een woordvoerder van de brandweer. Er is inzet van de hulpdiensten, Rijkswaterstaat, de havenmeester en het bedrijf. Deze is gericht op het beperken van verspreiding en het zo snel mogelijk opruimen.

Uitstroom
Inmiddels is de uitstroom gestopt. Op lange termijn zou het een flinke algengroei kunnen veroorzaken. Daarom wordt er nu alles aan gedaan om het op te ruimen.

Dieren

Het bedrijf BELA Group houdt zich bezig met het maken van voer voor dieren en ligt aan de Parlevinkerweg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!