Doorstart onderzoek dodelijke steekpartij Landgraaf

© Fer Traugott
Het onderzoek naar de gewelddadige dood van een man in Landgraaf in mei vorig jaar krijgt een doorstart.
Dat hebben politie en Openbaar Ministerie besloten.

Tactisch onderzoek

Een Team Grootschalige Opsporing is sinds enkele weken weer bezig met de zaak, nadat afgelopen najaar het onderzoek nog in de ijskast werd gezet. Ze houden nog rekening met verschillende scenario's en houden zich vooral bezig met wat de politie 'tactisch onderzoek' noemt. Dat bestaat onder meer uit het horen van getuigen en het nagaan van de handel en wandel van verdachten.

Vechtpartij

Bij de steekpartij in een huis aan de Koempel kwam in de vroege ochtend van 31 mei een man van 39 om het leven. Het slachtoffer had de twee daders rond 1:45 uur zelf binnengelaten. In de woning kwam het tot een vechtpartij waarbij de bewoner werd neergestoken. Op dat moment waren zijn vriendin en kinderen ook in het huis.

Bivakmuts

De politie weet nog niet wat de aanleiding voor de steekpartij was. Ook de identiteit van de daders is nog steeds niet bekend. Eén van de daders droeg camouflagekleding en een bivakmuts, de ander was lichtgetint en droeg voor zover nu bekend een korte broek.

Mankracht

Het onderzoek werd afgelopen najaar opgeschort vanwege een tekort aan mankracht bij de politie. De nabestaanden hebben inmiddels van de politie te horen gekregen dat het onderzoek weer is opgestart.