Gezin gewond bij ongeval op A73: weg weer open na onderzoek

© Fer Traugott
De A73 was maandagmiddag lange tijd dicht na een ongeval. Ter hoogte van Sint Odiliënberg waren een auto en een vrachtwagen op elkaar geklapt.
Er landde een traumahelikopter om medische hulp te verlenen.

Gezin

Volgens de politie zat een gezin uit Eelde in de auto. De vrouw zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Ze is vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man is door glassplinters gewond geraakt. Hij is ook naar het ziekenhuis overgebracht. Hun 8-jarige zoontje was vooral geschrokken van de aanrijding.

Roemeen

De vrachtwagenchauffeur, een 61-jarige man uit Roemenië, is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De toedracht van het ongeval is niet bekend.

Omleiding

Het verkeer dat vast stond achter het ongeval wordt van de weg geleid. De weg blijft langer dicht dan verwacht, zo meldt Rijkswaterstaat rond 17:00 uur. Het asfalt moet nog worden hersteld en er moeten nog remproeven worden gedaan. Daarna moet de truck nog worden weggetakeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!