Gewiekste oplichter doet wisseltruc bij juwelier Maastricht

© YouTube Opsporing Verzocht
Een oplichter heeft een sluwe wisseltruc toegepast bij een juwelier in Maastricht en daarbij een Rolex-horloge van 35.000 euro buitgemaakt.
Dat blijkt uit bewakingsbeelden die dinsdagavond werden getoond bij het programma Opsporing Verzocht.

Moed indrinken

De dief sloeg 8 mei op klaarlichte dag toe, maar was daarvoor al meerdere keren in de juwelierszaak aan de Stationsstraat geweest met vragen over de Rolex-horloge. Die dag gaat de man eerst naar een kroeg verderop in straat en drinkt daar wat. Vervolgens gaat hij naar de winkel, bekijkt opnieuw het peperdure klokje en stelt vragen aan een medewerkster.

Gebrekkig Duits

De medewerkster gaat met hem aan een tafel zitten om dingen verder te bespreken en legt de Rolex neer. In gebrekkig Duits vertelt de man dat hij ook nog op zoek is naar iets voor zijn vrouw. Terwijl zij wat sieraden wil pakken, wisselt de dief razendsnel de dure horloge om voor een imitatie daarvan. Eentje die exact lijkt op de echte Rolex.

Jas laten hangen

Als de medewerkster terugkomt, wil de man ineens nog wat ringen in de etalage bekijken en loopt daarvoor naar buiten. Daar zet hij het op een loopje en gaat er vervolgens met het horloge vandoor. Aangezien de man zijn jas binnen heeft laten hangen, om de medewerkster in de waan te laten dat hij terugkomt, is zij te laat om achter de gewiekste dief aan te gaan.
Sindsdien ontbreekt nog elk spoor van de man. Wel heeft hij een e-mailadres achtergelaten dat niet van hem is. De politie vermoedt dat de dief deze wisseltruc en het e-mailadres vaker gebruikt, en hoopt dat dit een aanknopingspunt is om de man op te sporen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!