Man uit Tegelen bedreigt conducteur met mes

© Flickr/Michael Day/CC BY-NC 2.0
Een 39-jarige man uit Tegelen is zaterdag op het station in Tilburg aangehouden. Hij had een conducteur met een mes bedreigd en riep: "Ik maak je dood".
In de intercity van Venlo naar Den Haag controleerde de 60-jarige hoofdconducteur samen met een collega de kaartjes van de reizigers.

Verhaal halen

De man uit Tegelen had geen kaartje gekocht en moest daarom een dagkaart plus een boete betalen. De zwartrijder betaalde netjes, maar kwam korte tijd later toch verhaal halen. Nadat de conducteur de boeteprocedure nogmaals had uitgelegd, maakte de man met een gebalde vuist een slaande beweging. De conducteur kon de vuist op tijd ontwijken.

Stanleymes

De conducteurs liepen vervolgens naar de volgende coupe. De man stond op. Hij had een mes in zijn handen en riep: "Ik maak je dood". De conducteurs trokken de balkondeur dicht waarna het heethoofd kalmeerde.
Het NS-personeel sloeg alarm en de verdachte kon op het station in Tilburg in de boeien worden geslagen. Hij had een stanleymes bij zich.

Politierechter

De man moet zich op 28 juli voor de politierechter in Breda verantwoorden. Zijn mes is in beslag genomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!