Opnieuw peperdure renfietsen gestolen in Valkenburg

© Istock/Leslie Keijzer
Een groep wielrenners is zondagmorgen vroeg in Valkenburg voor tienduizenden euro's gedupeerd door de diefstal van zes peperdure renfietsen.
"Als je ziet hoe de dieven de bewakingscamera's van het hotel hebben omzeild en hoeveel moeite ze hebben gedaan om de fietsen mee te nemen, dan kun je haast niet anders concluderen dan dat ze doelbewust te werk zijn gegaan", vertelt Leslie Keijzer, een van de gedupeerden.


Evenementen
Valkenburg en omgeving wordt al jarenlang geplaagd door dieven die het gemunt hebben op dure racefietsen. Meestal slaan ze toe rond grote wielerevenementen, maar ook tijdens rustigere weekends zijn de fietsen dus niet veilig. "De totale waarde van onze fietsen is om en nabij de 25.000 euro. Ik zelf had een fiets die meer dan 10.000 euro waard is", voegt Keijzer toe.

Amstel Gold-koorts slaat weer toe, fietsendieven ook

Vastgeketend

De wielrenners waren zaterdag naar het Heuvelland gereden voor een eerste tochtje. Na de rit werden de fietsen vastgeketend in het busje van de groep, dat geparkeerd stond op de parkeerplaats van een hotel in Broekhem, Valkenburg.
Een van de zes uit een busje gestolen renfietsen © Leslie Keijzer

Leeggeroofd

"Toen we zondagmorgen opstonden zagen we dat de bus was leeggeroofd. Het gereedschap uit de bus lag over de parkeerplaats", aldus Keijzer. De inbreker waren binnengekomen door een gat in het hek van de parkeerplaats te knippen. "Daardoor waren ze niet te zien op bewakingsbeelden."

Bureau dicht

Een poging om aangifte te doen van de diefstal strandde op een 's zondags gesloten politiebureau in Valkenburg en een telefoniste bij het politienummer die aanraadde via internet aangifte te doen. "Je begrijpt dat we er toen wel genoeg van hadden. We zijn in de bus gestapt en naar huis gereden, om thuis online aangifte te doen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!