Brand op bedrijventerrein in Stramproy

© Nederweert24
In een bedrijfspand op bedrijventerrein Savelveld in Stramproy is zondagmiddag brand uitgebroken. Dit zorgde voor flinke rookontwikkeling.
De hulpdiensten werden zondagmiddag rond 16:40 uur gealarmeerd. Met drie blusvoertuigen, een ladderwagen en een waterwagen werd het vuur door de brandweer bestreden.

Technische ruimte

De brand woedde in de technische ruimte van Alhako, een bedrijf waar aluminium kozijnen worden gemaakt. In deze ruimte bevinden zich onder meer een verdeelkast en ICT benodigdheden. De brandweer kon uit veiligheidsoverwegingen het vuur pas bestrijden nadat Enexis de stroom en het gas had uitgeschakeld.
De brandscheiding in de muur van de ruimte zorgde er intussen voor dat het vuur zich tot de technische ruimte beperkte. Wel liep de hal van het bedrijf rookschade op.

Brandmeester

Om 18:00 uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Uit onderzoek bleek vervolgens dat er geen grote concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen tijdens de brand. De omgeving heeft geen gevaar gelopen.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Verder onderzoek zal hier meer duidelijkheid over moeten scheppen. Bij de brand raakte niemand gewond.
© Nederweert24
© Nederweert24