Auto's ontsnappen aan marechaussee na dumpen caravans

© Istock
Door twee caravans los te koppelen, hebben de bestuurders van twee auto's woensdagmorgen vroeg hun achtervolgende marechaussees afgeschud.
Dat gebeurde rond 4:00 uur, toen de marechaussee de auto's met caravan op de A67 wilde controleren. Bij het zien van de stoptekens stoven de auto's er vandoor, waarop de marechaussee de achtervolging inzette.

Blokkade

Bij de afrit naar de Weselseweg zetten de twee automobilisten hun voertuigen met caravan naast elkaar stil. Daarmee blokkeerden ze het asfalt over de volledige breedte en sneden ze hun achtervolgers de pas af. Twee bijrijders sprongen uit de auto's en koppelden de caravan los. De inmiddels ook uitgestapte marechaussees probeerden hen daar aan te houden, maar na wat klappen over en weer ontkwamen de mannen.

Bijna-aanrijding

In hun voertuigen, een rode en een witte personenauto, vluchtten ze weg richting Venlo. Tijdens hun vlucht misten ze op het nippertje nog een motorrijder. De caravans met Britse kentekens blijken te zijn gestolen in Duitsland.

De marechaussee vraagt getuigen die iets gezien hebben, zich te melden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!