Opnieuw raam lijnbus geneuveld tijdens rit door Heerlen

© iStock
Een raam van bus van Arriva is maandagavond gesneuveld toen de bus door Heerlen reed.
De buschauffeur reed met de lijnbus over de Beersdalweg door de wijk Zeswegen toen het raam door een nog onbekend voorwerp werd geraakt. In de bus zaten op dat moment meerdere passagiers, maar niemand raakte gewond.
De politie onderzoekt nu wie er verantwoordelijk is voor de vernieling. Er is nog niemand aangehouden.

Beschoten
Volgens de buschauffeur zelf is zijn bus beschoten. Hij meldde dat op Facebook, maar verwijderde die update. Vervoerder Arriva wil niet bevestigen of er is geschoten, de politie kijkt nog wat er precies de oorzaak van is dat het raam kapot is gegaan. Ook een passagier laat weten dat de bus is beschoten. Volgens de vrouw ontstond er door de kogel een 'klein rond gat' in het raam waar zij naast zat.

Luchtdruksluipschutter

Het is niet voor het eerst dat vandalen in die wijk het hebben gemunt op lijnbussen. In december vorig jaar werden er bussen bekogeld met stenen, waarbij ook enkele ramen sneuvelden. Ook was er dit voorjaar een 'luchtdruksniper' actief, die met een windbuks voertuigen, huizen en personen beschoot. Of die vernielingen verband houden met het gesneuvelde venster van maandagavond, is nog niet bekend.