Bestelbus brandt volledig uit: schade aan klooster

© Beeldbank Limburg
De brand die woensdagnacht ontstond in een bestelbus bij de hoofdingang van een leegstaand klooster in Sittard, is overgeslagen naar het gebouw.
Het busje stond iets na 03:30 uur in lichterlaaie bij het klooster dat grenst aan de Oude Markt en het Kerkepad.

Schade

Het klooster aan de Cour Solanus heeft door het vuur schade opgelopen. De autobrand sloeg over op een reclamebord dat langs het busje stond. Daarop kiepte het bord om op het voertuig. Daardoor werd de brand nog groter. Die sloeg vervolgens over naar de hal en naar enkele verdiepingen van het klooster. De brandweer kon grotere schade aan het gebouw voorkomen.
© Beeldbank Limburg

Slaapkamerraam

De enige aanwezige bewoner werd op tijd wakker en kon het gebouw veilig verlaten. Op dat moment bereikten de vlammen zijn slaapkamerraam op de eerste verdieping al. De man kon buiten alleen nog maar toekijken hoe zijn bestelbus volledig uitbrandde.
De oorzaak van de brand is niet bekend.

Nieuw stadhuis

Het klooster staat, op de ene bewoner na, leeg. De gemeente Sittard heeft haar oog laten vallen op het gebouw als nieuw stadhuis. Het college en de raad zouden gehuisvest moeten worden in het monumentale Kloosterkwartier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!