Beelden vrijgegeven van overval op apotheek Maastricht

© Foto's: Politie
In Opsporing Verzocht zijn voor het eerst beelden getoond van de twee mannen die op 19 maart in Maastricht een apotheek overvielen.
Daaruit blijkt dat het duo heel vluchtig te werk is gegaan.

Vuurwapen en hamer

De overvallers kwamen vrij rustig de apotheek aan de Potteriestraat binnenlopen toen de medewerkers bezig waren de laatste klus van de dag weg te werken. Een van de overvallers blokkeerde de deur terwijl de ander de personeelsleden bedreigde met een vuurwapen. Terwijl hij het personeel onder vuur houdt, gaat de ander met een hamer een computer te lijf.

Lawaai

De 29-jarige eigenaar, die op dat moment nog aanwezig was in een andere ruimte, hoorde de overvallers en begon veel lawaai te maken door onder andere op zijn bureau te slaan. Uit de beelden lijkt het alsof de twee mannen daarvan zijn geschrokken en vervolgens snel op de vlucht zijn geslagen. De overvallers hebben niks buit gemaakt.
De politie laat weten dat de twee mannen in een, voor het personeel, onherkenbare buitenlandse taal schreeuwden. Vervolgens zijn zij gevlucht in een zwarte auto.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!