Bestelbus met gevaarlijke stoffen in Haanrade

© Track '88
De brandweer is woensdagavond met grof geschut uitgerukt voor een bestelbus met gevaarlijke stoffen in de Kerkraadse buurtschap Haanrade. In de bestelbus zou xtc-afval liggen.
Rond 21:10 uur kwam er een melding vanaf de Meuserstraat. Het busje verspreidt een prikkelende geur en staat midden in een woonwijk.

Onbekende stof

In het busje staan volgens de zegsman in elk geval twee vaten van elk duizend liter met een onbekende vloeistof. "Om die reden hebben we de omgeving ruim afgezet", aldus de woordvoerder.

Ramen en deuren dicht

De politie is een onderzoek gestart en heeft een groot deel van de straat afgezet. Buurtbewoners wordt geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Na metingen door de brandweer bleek er geen gevaar voor de omgeving. De brandweer heeft het busje vervolgens afgevoerd.

Verdachten

Een agent viel woensdagavond een personenauto en het busje op door hun gedrag in het verkeer. De twee voertuigen ginger er vandoor en het busje stopte op de Meuserstraat, waarna de inzittenden in de personenauto sprongen. Die scheurde vervolgens richting Duitsland. De verdachten zijn dus spoorloos.
© Track '88