Eén appartement in ontploft gebouw Heerlen bewoond

© ANP/Marcel van Hoorn
Eén van de 18 appartementen in het gebouw in Heerlen waar maandagmorgen een explosie plaatsvond, was nog bewoond. Dat meldt verhuurder Wonen Zuid.
De 48-jarige man is erg geschrokken door de enorme knal maar bleef ongedeerd. "Het is een wonder", aldus de woordvoerder van de woningbouwcorporatie.

18 appartementen
De man woonde op de bovenste verdieping aan de rechterkant van het gebouw, aan de andere kant van het pand van waar de ontploffing gebeurde. Het appartementencomplex bestond uit drie galerijen met aan elke galerij zes appartementen. Op de begane grond waren winkels en een café gevestigd.

LEES OOK: Rode Kruis en speurhonden bij ontplofte flat in Heerlen

Vervangende woonruimte
De omwonenden van de ontplofte flat zijn allemaal geëvacueerd. Onderzocht wordt nog hoe de gebouwen rond het ontplofte appartement er aan toe zijn. Woningcorporatie Wonen Zuid heeft toegezegd voor vervangende woonruimte te zorgen, mochten de bewoners nog niet terug kunnen keren naar huis.
Drie gewonden
Door de ontploffing vielen drie gewonden. Een stratenmaker die voor het gebouw aan het werk was raakte zwaar gewond, van de twee lichtgewonden zou er een een kassameisje van de nabijgelegen Plus-supermarkt zijn.

Asbest
Het flatgebouw is eind jaren vijftig gebouwd. Omdat in panden van die leeftijd vaak asbest is verwerkt, heeft de brandweer de omgeving nagezocht op de kankerverwekkende stof. Die is niet gevonden, al sluit de brandweer niet uit dat er tussen de brokstukken van het gebouw nog asbest wordt gevonden.

Dagblad De Limburger heeft een overzicht van eerdere ontploffingen in Limburg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!