Meisjes uit Weert verzonnen ontvoering en verkrachting

© ANP
Twee meisjes verklaarden vorige maand dat ze in Weert in een busje getrokken werden en door iemand verkracht waren. Na onderzoek van de politie bleek dit verhaal verzonnen.
Half maart gaven de ouders van de twee meisjes van 14 en 16 jaar uit Weert de twee tieners als vermist op. De politie startte een onderzoek en trof de twee in het Brabantse Heeze aan.

Ontvoering

De twee verklaarden dat ze in Weert in een busje waren getrokken en dat vervolgens één van de twee verkracht zou zijn. 's Nachts werden ze vervolgens in Heeze uit het busje gegooid.
Ruim vijftien medewerkers van de politie hielden zich met het onderzoek naar de ontvoering en verkrachting bezig. Uiteindelijk gaven de meisjes toe dat ze hadden gelogen.

Stiekem

Ze waren stiekem naar een vriend in Eindhoven gegaan en werden op de terugweg uit de trein gezet, omdat ze geen kaartje hadden. Daarna liepen ze enkele uren in Heeze rond. Ze durfden niet naar huis, omdat ze eigenlijk al te laat waren.

Politie

De politie gaat bekijken of ze een proces-verbaal tegen de minderjarige meisjes op kunnen maken. Daarnaast willen ze onderzoek of de kosten van de inzet op de meisjes verhaald kunnen worden. Het doen van valse aangifte is strafbaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!