Sportcomplex Glanerbrook ontruimd na ammoniaklek

© Twitter Julian Buijzen
Hulpdiensten zijn woensdagmiddag uitgerukt voor een ongeval op sportcomplex Glanerbrook waarbij gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Er is sprake van een kleine ammoniaklekkage.
Het complex aan de Kummenaedestraat in Geleen is gedeeltelijk ontruimd. Zo'n 60 mensen worden op een andere locatie in het sportcomplex opgevangen.
© Twitter Nils Rompen

Technische ruimte

De lekkage is ontstaan in de technische ruimte van de schaatsbaan. Op het moment van de melding waren bezoekers volop aan het genieten van het ijs. Volgens een L1-verslaggever bleven de bezoekers rustig.
De brandweer laat weten dat er buiten Glanerbrook geen gevaarlijke stoffen zijn gemeten. Ook is er niemand gewond geraakt.

Geurgrens

Rond 17:45 uur konden de geëvacueerden naar huis. De brandweer gaat het complex ventileren. Doordat ammoniak een lage geurgrens heeft, kan het zijn dat in de directe omgeving een ammoniakgeur te ruiken is. Volgens de brandweer wordt dit voortdurend gemonitord.
Door het ammoniaklek is Glanerbrook woensdag gesloten en zal de ijstraining niet doorgaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!