Leiding geraakt: tientallen woningen ontruimd in Roermond

© Niek van Herten
In Roermond hebben de hulpdiensten donderdagmiddag groot alarm geslagen vanwege een gaslek.
Rond 13:50 uur werd bij werkzaamheden een hoofdleiding geraakt op de Sint-Wirosingel.
Ontruiming
In de nieuwbouwwijk 't Parcje zijn tientallen woningen ontruimd. De directe omgeving van het incident is door de hulpdiensten afgezet. Uit voorzorg is een zogeheten waterscherm opgezet om te voorkomen dat het gas zich verspreidt.

Volgens verslaggever Mattijs Smit is de gaslucht van verre te ruiken. Rond 15:30 uur lukte het om de lekkage te stoppen door de hoofdleiding voor en achter het lek af te sluiten. Daarmee lijkt het grootste gevaar op brand of een explosie geweken.

Update 16:45 uur: De bewoners mogen weer terug naar huis

Marechaussee

De hulpdiensten roepen mensen op om niet naar het getroffen gebied te komen. Brandweer, politie en marechaussee zijn met veel mensen op de been. Voor de geëvacueerde bewoners is opvang geregeld bij wijkcentrum 't Trefpunt.

Het is nog niet duidelijk wanneer ze weer naar huis mogen. Mensen die tijdens de ontruiming niet thuis waren en zich nu bij de afzetting melden, worden ook naar de opvangplek gestuurd. Direct na het incident was er ook korte tijd een eerste opvang in restaurant Parkzicht.

Storing

Zover bekend is bij het incident niemand gewond geraakt. De communicatie met hulpdiensten verloopt stroever door een grote storing bij telecomprovider Vodafone. "Deze storing heeft ons niet geholpen", zegt Guido Frenken van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. "We hebben uiteraard onze eigen communicatiemiddelen waarop we konden terugvallen, maar de storing maakte het werk er niet makkelijker op."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!