Wilde achtervolging: telefoondief klemgereden in Nijmegen

© Politie.nl
Een 35-jarige winkeldief uit Groningen, die telefoons in Roermond had gestolen, is woensdagmiddag na een lange en wilde achtervolging in de kraag gevat.
De politie zat de man vanaf Duiven op de hielen. Uiteindelijk werd hij op het Keizer Augustusplein in Nijmegen klemgereden.

Roermond

In de auto van de man werden de gestolen telefoons aangetroffen. Die had hij eerder die dag buitgemaakt in Roermond.

Betrapt

In Roermond wist hij ongezien telefoons weg te grissen. Maar in Duiven werd hij betrapt. Personeel van een winkel aan de Cartograaf zag dat de man de winkel met telefoons uit rende zonder hiervoor te betalen. Hierop werd een achtervolging ingezet. Toen hij er met een auto vandoor ging, werd de politie ingeschakeld.

Dollemansrit

Om te ontkomen aan de politie haalde de winkeldief halsbrekende toeren uit. Hij bracht niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook andere weggebruikers. Ook reed hij bewust in op een wegblokkade een achtervolgende motoragent.
Uiteindelijk werd hij in Nijmegen klemgereden.

Politiebureau

De Groninger is aangehouden voor poging doodslag, gevaarlijk weggedrag, winkeldiefstal en verboden wapenbezit. Hij zit vast op het politiebureau.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!