Politie zoekt getuigen na aanhouding verwarde man Venlo

© Fer Traugott
De politie is op zoek naar mensen die meer informatie of wellicht beeldmateriaal hebben van de aanhouding van een 25-jarige man in Venlo.
De man werd vrijdagmiddag door de politie in zijn been geschoten nadat hij een mes had getrokken in een instelling voor geestelijke gezondsheidszorg.

Verplichte opname

Tot dusver is uit het onderzoek van de politie gebleken dat de 25-jarige Venlonaar een rechtelijke machtiging opgelegd had gekregen voor een verplichte opname bij de instelling, die in het pand van het ziekenhuis in Venlo zit. Vrijdag bleek dat de man het hier absoluut niet mee eens was en bedreigde het aanwezige personeel met een mes.

Waarschuwingsschoten

Vervolgens sloeg hij te voet op de vlucht richting de Tegelseweg in Venlo. De politie probeerde hem staande te houden. Toen de man weigerde mee te werken, loste de politie een aantal waarschuwingsschoten. Daarbij werd de man in zijn been geschoten waarna hij aangehouden kon worden. De man is in het ziekenhuis aan zijn wond behandeld en alsnog opgenomen in de instelling.

Op de vlucht

De politie is een onderzoek gestart en zijn voornamelijk op zoek naar getuigen die de man hebben zien lopen nadat hij op vlucht sloeg. Vermoedelijk zou hij rond 14:15 uur via de Tegelseweg, Kartinistraat en Wilhelmina Druckerstraat naar de Anne Frankstraat zijn gelopen.