Jonge vrouw bijna slachtoffer van twee nep-agenten

© iStock
Een jonge vrouw uit Baexem is bijna slachtoffer geworden van twee oplichters die zich voordeden als politieagenten.
Verpleegkundige Nina Richter reed zaterdagavond na haar werk in het AZM in Maastricht terug naar huis, toen ze opeens werd ingehaald door een auto met een blauw zwaailicht op het dak.

Normale kleding

Ze schrijft op Facebook dat de grijze Volkswagen Polo voor haar ging rijden en haar vervolgens met lichtsignalen duidelijk maakte dat ze moest stoppen. Ze gaf hier gehoor aan en zette haar auto langs de kant. Ze dacht dat het om een politiepatrouille ging die in een onopvallende auto reed. Maar toen er twee mannen in normale kleding uitstapten, vertrouwde ze het zaakje niet meer.

Uitstappen

De twee mannen hielden echter vol dat ze van de politie waren en lieten kort een pasje zien. Ze verzochten het meisje om uit te stappen zodat ze haar auto konden controleren. De jonge vrouw wilde weten of dit de normale gang van zaken was en besloot haar vader te bellen, die toevallig ook bij de politie werkt. Toen de nep-agenten hier lucht van kregen, kozen ze eieren voor hun geld en sloegen op de vlucht.
Het meisje heeft van de twee oplichters een melding gemaakt bij de politie.
Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!