Man (73) beroofd van tas: bouwvakker gaat achter dief aan

© SK-Media
Een man uit Beek is dinsdag in Cuijk beroofd van zijn tas. Een behulpzame bouwvakker ging achter de dader aan en wist de tas terug te brengen.
Dat meldt Omroep Brabant. De 39-jarige tasjesdief meldde zich 's avonds met hangende pootjes bij de politie.

Meegesleurd
De 73-jarige Limburger liep samen met zijn vrouw op de Kerkstraat, toen ineens een fietser de tas van zijn schouder aftrok. De man kwam daarbij ten val. Hij probeerde de dief nog tegen te houden en greep zijn fiets vast. Hierbij werd het slachtoffer nog enkele meters meegesleurd. Hij liep onder meer een hoofdwond op.

Achtergebleven fiets
De bandiet wist echter ook niet rechtop zijn tweewieler te blijven. Hij nam vervolgens maar de benen. Dat werd gezien door een bouwvakker die even verderop aan het werk was. Hij twijfelde geen moment en ging met de achtergebleven fiets achter de dief aan. Het lukte de man om de tas af te pakken en terug te geven aan het slachtoffer.

Stuk beter
De tasjesdief wist wel te ontkomen, maar kreeg later spijt en gaf zichzelf aan. De man uit Beek werd later op de hoogte gebracht van de arrestatie. "Het gaat gelukkig al een stuk beter met mij, ondanks de verwondingen die ik heb opgelopen. Ik ben blij om te horen dat er iemand is opgepakt en dat ik dankzij de hulp van de bouwvakker zo snel mijn spullen heb teruggekregen", liet hij volgens Omroep Brabant aan de politie weten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!