Politie zoekt naar ontsnapte tbs'er in Geijsteren

Tbs-kliniek De Rooyse Wissel. © Lé Giesen
De politie is in Geijsteren en omgeving op zoek naar een 52-jarige tbs'er.
Het gaat om een ontsnapte tbs'er uit de Rooyse Wissel.

Begeleid verlof

De man is donderdag aan het eind van de middag ontsnapt bij een wandeltocht tijdens het begeleid verlof in Geijsteren, waar hij op dat moment was met zijn begeleider.
Er wordt gezocht met een helikopter en patrouilles.

Wapen

Ook is er een burgernet-bericht verspreid onder bewoners van Wanssum en Geijsteren. De politie roept daarin op om de man niet te benaderen. Of de man gewapend is, wil justitie niet zeggen.

Aangehouden

Eind september ontsnapte ook een man uit De Rooyse Wissel tijdens begeleid verlof. Hij werd een kleine week later aangehouden. Medio augustus hield de politie in Maarssen een 44-jarige tbs'er aan die al twee weken onvindbaar was nadat hij niet van verlof was teruggekeerd.

Fred Teeven

Het CDA wilde, na de ontsnapping in september, dat staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie voortaan de Tweede Kamer bij elk incident met een tbs'er zou informeren. Teeven ging daar niet op in en wees erop dat het aantal onttrekkingen in (2013) lager was dan in (2012). Van de 55.000 verlofbewegingen van tbs'ers, was er in 2013 32 keer sprake van een onttrekking, aldus Teeven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!