Terugkijken: Persconferentie over bedrijfsbrand Blerick

© Mh. Kessels
De grote brand bij een coatingbedrijf in Blerick blijft de gemoederen bezighouden. Om 11:00 uur begon een persconferentie, waarbij burgemeester van Venlo Antoin Scholten, brandweercommandant Paul van Mullekom en geneeskundig adviseur Henk Jans het incident toelichten.
In de nacht van maandag op dinsdag, rond 02:30 uur, ontstond er brand in het bedrijfspand aan de Groot-Bollerweg. Het bleek het begin van een lange nacht, met verstrekkende gevolgen.

Geen treinen
Zo werd er zwaveldioxide gemeten, een stof die op zijn minst irritatie kan opwekken in de longen. Ook werd bewoners van bepaalde delen van Blerick op het hart gedrukt om ventilatie uit te zetten en niet de deur uit te gaan. Het treinverkeer van en naar Blerick werd tijdelijk stilgelegd. De gemeente opende informatienummer 14077 voor bezorgde bewoners.
Hieronder is de persconferentie terug te kijken. Aangezien deze iets later dan 11:00 uur begon, is op de eerste minuten van de livesteam geen beeld te zien. Op 06:17 start de persconferentie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!