Zeven gewonden bij grote uitslaande woningbrand Slenaken

© Track '88
De brandweer is zondagmorgen met veel voertuigen uitgerukt naar een grote uitslaande woningbrand in Slenaken. Daarbij zijn zeven mensen gewond geraakt, onder hen drie politieagenten.
Het vuur ontstond even na 09:00 uur in een vrijstaande woning aan de Maastrichterweg.

Gewonden

Bij de brand raakte een ouder echtpaar gewond. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook raakten drie politieagenten en twee omwonenden gewond toen zij samen met de vrouw de man probeerden te redden. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben zowel de agenten, de vrouw en de twee omwonenden rook ingeademd. Zij werden ter plekke behandeld. Hoe het met de man gaat, is niet bekend.

Sluit ramen en deuren

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, omdat er asbest vrijkwam. Drie omliggende woningen die direct in de rook lagen, werden ontruimd. De geëvacueerde bewoners werden in de omgeving opgevangen.

Grip 1

De brand begon zondagmorgen als een binnenbrand, maar werd al snel een uitslaande brand. De hulpdiensten schaalden snel op naar grip 1. De brandweerlieden konden vanwege instortingsgevaar niet naar binnen om te blussen en moesten het vuur van buitenaf onder controle zien te krijgen. De omgeving werd daarbij afgezet door de politie.
© Nifoma
De woning is door de brand dermate beschadigd dat die als verloren kan worden beschouwd. Rond 11:30 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven.
Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.