A2 uren dicht na ongeval met vrachtwagen

© Weertdegekste
De A2 ging maandagmiddag in noordelijke richting urenlang dicht, nadat een vrachtwagen tegen de vangrail in de middenberm was gebotst. Daardoor kantelde het voertuig met lading en kwam het dwars op de snelweg te liggen.
Het ongeval gebeurde rond 15:40 uur ter hoogte van Weert. De bergingswerkzaamheden duurden tot 20:00 uur. Daarna werd de A2 weer vrijgegeven.

Hoogwerker

Op de lader van de vrachtwagen stond een hoogwerker. Die was omgekiept en kwam midden op de A2 terecht. Ambulancepersoneel was ter plaatse om de chauffeur na te kijken.

Omleiding

Het verkeer werd via Venlo over de A73 en A67 omgeleid. Volgens Rijkswaterstaat is met man en macht gewerkt om de vangrails te repareren. Dat kon niet voorkomen dat de stremming urenlang duurde.
Kort na het incident met de vrachtwagen, ontstond na een ongeval een tweede file in tegengestelde richting. Het verkeer kwam daardoor ook vast te zitten tussen Nederweert en Kelpen-Oler.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!