Grote brand Sittard over hoogtepunt heen

© AS Media
De grote brand die woedt in een opslagloods van veevoederbedrijf Schils in Sittard is over haar hoogtepunt heen. De hal is volledig verwoest.
Een woordvoerder van de brandweer bevestigt dat de rookpluim langzaam maar zeker minder dicht wordt. Een klein bijgebouw achter de loods is ook verloren gegaan, laat hij verder weten.

Vlammenzee

De productiehal raakte niet beschadigd door de brand die rond 9:20 uur uitbrak bij het bedrijf aan de Dr. Nolenslaan. De brandweer rukte meteen met groot materieel uit om de vlammenzee te bestrijden en te voorkomen dat de brand zich uitbreidde. Geen van de zestien werknemers raakte bij de brand gewond, alle medewerkers van het bedrijf werden tijdig geëvacueerd.

Melkpoeder

In de loods lag melkpoeder opgeslagen dat wordt gebruikt voor de productie van jongveevoer, en het eindproduct zoals dat aan kalveren en biggen wordt gegeven. De enorme rookpluim die door de brand ontstond was tot in de wijde omgeving te zien. De rookpluim waait richting Duitsland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!