Zwembad Mosaqua ontruimd vanwege penetrante geur

© Track '88
Subtropisch zwembad Mosaqua in Gulpen is vrijdagmiddag ontruimd vanwege een mogelijke chloorlekkage.
De hulpdiensten werden rond 12:30 uur gealarmeerd.

Ontruiming

Directeur Bertil Kaanen van Mosaqua zei vrijdagmiddag tegen L1 dat er een vreemde geur werd geroken na een storing in een technische installatie. "We hebben toen meteen alarm geslagen en de hulpdiensten gebeld."

Zwembroek

Er waren op het moment van de ontruiming 60 mensen in het zwembad. "Zowel gasten, als personeel", vertelde Kaanen. "Ze staan allemaal buiten, sommigen in hun zwembroek. Het is vervelend dat ze niet bij hun kleren kunnen, maar we proberen hen zo snel mogelijk te helpen. Het is gelukkig geen regenachtige dag."
De badgasten werden korte tijd opgevangen in het naastgelegen klimcentrum en mochten rond 14:40 uur naar huis.

Metingen

Uit voorzorg waarschuwde de brandweer de kinderen en docenten van een naastgelegen school. Hen werd geadviseerd binnen te blijven. Ook zij mochten twee uur later weer naar buiten.

Geen chloor

De brandweer heeft metingen verricht in het gebouw en in de directe omgeving van het zwembad. Daarbij is niks bijzonders meer aangetroffen. De brandweer heeft het gebouw geventileerd en rond 16:00 uur het pand weer vrijgegeven. De oorzaak van de penetrante geur wordt nog onderzocht.
De geëvacueerde badgasten konden vrijdagmiddag hun spullen komen halen bij het zwembad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!