Gewonde door verwarde brandstichter, bekende van de politie

© 1Limburg
De verwarde man die in Maastricht in de nacht van dinsdag op woensdag zijn woning aan de Dagobertstraat in brand stak, heeft tot twee keer toe brand gesticht in zijn huis.
Ook is hij een bekende bij politie en andere hulpdiensten, zo laat de politie weten. Hij vertoonde al eerder verward gedrag.

Voorbijganger

De 40-jarige man stichtte voorafgaand aan de brand in zijn eigen huis al kleine branden in de Frankenstraat en richtte verschillende vernielingen aan. Een voorbijganger die daar een opmerking over maakte, viel hij aan. Deze raakte gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Opsluiten

Vervolgens sloot de man zichzelf op in zijn woning en stak deze tot twee keer toe in brand. Uiteindelijk kwam de man vast te zitten op het balkon. Daar wist een arrestatieteam hem uiteindelijk te overmeesteren. Bij die actie hebben meerdere leden van het arrestatieteam rook ingeademd, waardoor zij ter plekke behandeld moesten worden.Wat het motief voor de gebeurtenissen is geweest, is nog niet bekend. De man is nog in het ziekenhuis en wordt volgens de politie zo snel mogelijk verhoord. Over zijn exacte verwondingen, zijn verder geen mededelingen gedaan.