Trucker beroofd van 1000 kilo nikkel, vier mannen opgepakt

© iStock
De politie in Venlo heeft vrijdag vier Roemeense mannen aangehouden die verdacht worden van heling van een gestolen partij nikkel.
De partij zou in de nacht van donderdag op vrijdag uit een vrachtwagen gestolen zijn.

Bedreigen

Terwijl de chauffeur van de truck langs de A67 in zijn cabine lag te slapen, sloegen vijf mannen toe. Hij werd wakker van wat gerommel bij zijn vrachtwagen. Toen hij opstond en uit zijn cabine stapte, werd de vrachtwagenchauffeur door twee mannen met een mes en een staaf bedreigd. Hij moest terug zijn cabine in zodat drie andere mannen de partij nikkel konden stelen.

1000 kilo

In totaal haalden de mannen ongeveer 1000 kilo nikkel van de oplegger en gingen er mee aan de haal. Na onderzoek kwam de politie terecht bij een metaalverwerkingsbedrijf in Venlo. Vier in Duitsland wonende Roemenen tussen de 25 en 35 jaar gaven daar aan dat zij die ochtend kilo's nikkel hadden ontvangen en deze te koop hadden aanboden. Echter is er nog geen spoor van de gestolen partij te vinden.
De politie is een onderzoek gestart. De mannen zijn inmiddels weer op vrije voet, maar blijven verdachten in deze zaak. Het is nog niet duidelijk of zij iets te maken hebben met de diefstal of er van af wisten.