Man steelt bier, vecht met politie en poept broek vol

© Istock
Twee blikjes bier stelen uit een supermarkt is al niet bepaald verheffend, maar als je daarbij ook nog eens je broek volpoept wordt het helemaal gênant.
Deze beschamende vertoning was zondagmiddag het onwelriekende lot van een winkeldief in Landgraaf.

Achtervolging

De man werd zondagmiddag betrapt toen hij bij een winkel twee blikjes bier achterover probeerde te drukken. De winkelier liet het er niet bij zitten, en ging na een telefoontje met de politie de bierdief achterna.

Vechtpartij

Maar de man was weerbarstig: toen hij eenmaal bij zijn kladden gegrepen was, vertikte hij het zich over te geven. In plaats daarvan sloeg hij om zich heen, niet alleen naar zijn achtervolgers maar ook naar de agent die inmiddels ter plekke was gekomen.

Poep

Ergens in die hectiek verloor de man ook de controle over zijn endeldarm. Toen de wijkagent uiteindelijk de bierdief in de boeien sloeg, viel de bruine vlek achterin zijn broek niet meer te negeren. "Een typisch gevalletje waarbij de verdachte schijt aan alles had", aldus de politieman.
Behalve een vieze broek hield de bierdief ook nog een bekeuring van 200 euro over aan zijn poging om een paar gratis biertjes te krijgen.