Agenten belaagd bij feest in kraakpand, ME grijpt in

Zondag greep de mobiele eenheid ook in bij de sporthal in Maastricht. © Suna Soysuren (L1)
Verschillende agenten zijn zondagmorgen vroeg belaagd toen ze een feestje in een gekraakte sporthal in Maastricht wilden stilleggen.
Enkele agenten raakten daarbij gewond.

Mobiele Eenheid

Naar aanleiding van de ongeregeldheden is de sporthal later in de ochtend door de ME ontruimd. In totaal werden er negen mensen aangehouden.

Luidruchtig

De sinds ruim een maand gekraakte Geusseltsporthal was in de nacht van zaterdag op zondag het adres voor een luidruchtig feestje. Na klachten uit de buurt over geluidsoverlast wilden agenten het feest stilleggen, maar daar hadden de 60 à 70 feestgangers geen zin in.

Vlam in de pan

Toen een van de weerbarstige feestgangers werd aangehouden, sloeg de vlam in de pan. De feestgangers begonnen de politie met van alles te bekogelen, waarbij een paar agenten lichtgewond raakten.
© Suna Soysuren (L1)

Mobiele Eenheid

De politie trok zich daarop terug, om later in de ochtend terug te keren met ondersteuning van de Mobiele Eenheid. De meeste feestgangers waren inmiddels vertrokken, maar de paar achterblijvers bleven halsstarrig weigeren om te vertrekken. Omdat ze het ook vertikten om zich te identificeren, werden ze meegenomen naar het bureau.

Alles afgenomen

Buiten de hal werden ook nog twee mensen opgepakt die er vandoor wilden gaan in een busje met de geluidsinstallatie voor het feest. Dat busje en de installatie zijn door de politie meegenomen.
De verdachten zijn tussen de 20 en de 40 jaar oud, twee van de arrestanten zijn vrouw.
Machtsvertoon
Een bezoeker van het feest laat aan 1Limburg weten dat de politie zondagnacht al met veel machtsvertoon het feest in de sporthal heeft willen stilleggen. Zo'n 15 agenten kwamen binnen met honden en traangas. Dat riep volgens de getuige weer een reactie op van de krakers en een deel van de feestgangers.

Honden
Andere feestgangers zochten op dat moment een veilig plekje op. "Zo'n 50 bezoekers stonden doodsbang verstopt, net zoals ik. Wij hadden niks gedaan maar hoorden wel honden en alles. De politie heeft net zo goed geprovoceerd!"